Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Pensionsordning

Som selvstændig har du oftest ikke mulighed for at være omfattet af en firmapensionsaftale, men som medlem af Virksom kan du oprette en VirksomPension®, som fungerer på samme måde som en firmaordning.

VirksomPension® er et individuelt tilpasset tilbud, hvor du som selvstændig, får glæde af alle de stordriftsfordele, som normalt er forbeholdt firmapensionsordninger. I samarbejde med PFA har vi skræddersyet VirksomPension® med udgangspunkt i dine behov som selvstændig. En fordelagtig løsning hvor du oven i købet automatisk er økonomisk sikret i tilfælde af kritisk sygdom. Det er derfor også en af de mest attraktive pensionsordninger for selvstændige.

Aftalen mellem PFA og Virksom er netop blevet forlænget og udvidet med to nye produkter – PFA EarlyCare™ og ressourceforløbsydelse via PFA Erhvervsevne, som begge hjælper dig, hvis du bliver ramt af sygdom i længere tid.

 

Dine fordele med VirksomPension®:

 • Samme fordele som med en firmapension
 • Dækning ved kritisk sygdom og tab af erhvervsevne til attraktiv pris
 • En ordning du kan fortsætte, hvis du bliver lønmodtager
 • Gratis pensionsrådgivning

 

Øvrige fordele ved et medlemskab af Virksom

 • Unik Indtægtssikring – med Virksoms Indtægtssikring får du som noget helt unikt penge for den tid, du ikke kan arbejde, hvis du bliver syg. Vi betaler ovenikøbet præmien de første 2 måneder.
 •  Professionel og personlig rådgivning – få rådgivning af vores jurister og eksperter til alle de spørgsmål, dilemmaer og udfordringer, du møder som selvstændig.
 •  Hjælp til juraen – vi gør det komplekse simpelt for dig. Vores jurister rådgiver dig om personale- og erhvervsjura og læser dine aftaler og kontrakter igennem. 
 •  Inkassoservice – få Virksoms samarbejdspartner advokatfirmaet Bech-Bruun til at sende en rykker, den første er gratis og helt uden omkostninger for dig.
 •  Test din forretningsidé – får du en god idé til et nyt produkt eller en strategi, kan du få den testet i et råd, der består af innovative ledere, fremadstormende selvstændige og andre eksperter med kant

Bliv medlem af Virksom og gør noget godt for din virksomhed - bestil et opkald længere nede på siden.


Hjælp til dig

Opret pensionsordning

Ønsker du at oprette vores særlige pensionsordning, kan du ringe til PFA på 3917 4898 eller sende en besked.

Kontakt PFA

Læs mere

Dækning

Som selvstændig kan du med VirksomPension® få glæde af de stordriftsfordele, som ellers kun gives via firmapensionsordninger. I oversigten nedenfor kan du hurtigt og nemt danne dig et overblik over fordelene. Få den korte forklaring i listen eller fordyb dig i en eller flere af fordelene.

Hent liste over alle fordele (pdf) 

Din basispensionsordning:

 1. Høj grad af fleksibilitet
 2. Lave omkostninger
 3. Basisdækning på kr. 150.000 ved nedsat erhvervsevne
 4. Basisdækning på kr. 300.000 ved dødsfald til dine efterladte
 5. Basisdækning ved kritisk sygdom på kr. 100.000
 6. Frivillig Sundhedsforsikring
 7. Vælg mellem rate- og livsvarig pension
 8. Få flere aktier og udsigt til højere afkast
 9. Få ekstra afkast med KundeKapital
 10. Spar mere op
 11. Op til 80 procent af din løn ved nedsat erhvervsevne*
 12. Op til 800 procent af din løn til dine efterladte*
 13. Du kan sikre dine børn, hvis du dør

*Dækningerne gælder for selvstændige med VirksomPension® og privatansatte med LederPension®

Forsikringsdækning med VirksomPension® 

Forsikringer Basisdækning Muligheder for udvidelse
Nedsat erhvervsevne 150.000 kr. op til i alt 80 procent af din løn
Engangsbeløb ved død 300.000 kr. op til 20.000.000 kr.
Børnepension 0 kr. op til 650.000 kr.
Kritisk sygdom (det er muligt at tilvælge børn) 100.000 kr. op til 500.000 kr.

 

PFA EarlyCare og Erhvervsevne

Aftalen mellem PFA og Virksom er netop blevet forlænget og udvidet med to nye produkter – PFA EarlyCare™ og ressourceforløbsydelse via PFA Erhvervsevne, som begge hjælper dig, hvis du bliver ramt af sygdom i længere tid.

 

PFA EarlyCare™

PFA EarlyCare™ er udviklet til at dække hullet mellem forebyggelse og langtidssygemelding.

Rammes du for eksempel af stress eller anden sygdom, kan det få alvorlige konsekvenser for dig, hvis der ikke bliver taget hånd om det i tide. Får du en sygemelding på minimum 14 dage, kan du gennem PFA EarlyCare™ få hjælp til at afdække din helbredsmæssige situation og få rådgivning om, hvilke indsatser der kan være med til at hjælpe dig hurtigere tilbage.

 

Målet er, at få dig hurtigere på benene, hvis du bliver syg. Vi ved, at hjælpen er mest effektiv, når den tager udgangspunkt i det hele menneske. Derfor kommer PFA EarlyCare™, uanset årsagen til din sygemelding, rundt om alt fra kost og motion til søvn, trivsel og mental sundhed.

 

PFA EarlyCare™ er gratis for alle, som har PFA Erhvervsevne som en del af deres pensionsordning. Har du allerede tegnet PFA Erhvervsevne, er du også omfattet af PFA EarlyCare™.

 

PFA Erhvervsevne nu i en forbedret udgave

PFA’s erhvervsevneforsikring er blevet ændret, så den passer bedre til de seneste års offentlige reformer på socialområdet. Det betyder, at du nu får mulighed for at få en forhøjet udbetaling, hvis du kommer i et af de nye kommunale jobafklarings- eller ressourceforløb.

 

PFA Erhvervsevne er blevet forbedret, så du nu kan få økonomisk hjælp, hvis din erhvervsevne på grund af sygdom eller ulykke skulle blive nedsat. Mange skal i sådanne tilfælde gennem et kommunalt jobafklarings- eller ressourceforløb, hvor man modregnes af det offentlige. PFA Erhvervsevne er derfor blevet udvidet, så du får en forhøjet udbetaling fra PFA, hvis du modtager ressourceforløbsydelse fra kommunen.

Kontakt og bestil

Har du spørgsmål, eller ønsker du at oprette en pensionsordning, kan du ringe til PFA's pensionsrådgivere på telefon 3917 4898 eller kontakte dem via kontaktformularen.

Kontakt PFA her

Du skal aflevere helbredsoplysninger i forbindelse med oprettelsen.

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på mange af de spørgsmål, der melder sig, når man skal starte en pensionsordning eller skifte pensionsselskab. 
  

Få svar på de oftest stillede spørgsmål og svar

Følg med på Min Pension

På Min Pension kan du med et par hurtige klik med musen danne dig et overblik og løbende følge din pensionsordning på nærmeste hold. Du kan se, om du sparer nok op, hvor meget dine forsikringer dækker, følge dit afkast og ændre investeringsvalg.

Log ind på Min Pension på PFA´s Hjemmeside

Bestil et password til Min Pension

Bestil et opkald - og bliv medlem af Virksom

Eller ring til os
man-fre mellem 8-16:
32 83 32 29

Allerede medlem?

Så ring til os på:

3283 3110
Ja tak, ring mig op
Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback