Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Danmarks bedste A-kasse

Bestil et opkald og bliv medlem af A-Kassen LH

Danmarks største a-kasse for ledere, selvstændige og funktionærer. Med over 110.000 medlemmer, kan vi tilbyde dig én af landets billigste a-kasser. Høj kvalitet til attraktiv pris.

Bliv en del af et stærkt medlemskab

Der også er for selvstændige

Giver dig sikkerhed

Og opretholder retten til dagpenge

Tryghed til fornuftig pris

Betal kun 455 kr. md.

Dine fordele med A-Kassen LH

  • Lav pris

    A-Kassen LH er en af Danmarks billigste a-kasser og er målrettet dig, som er leder, selvstændig eller særligt betroet medarbejder. Du betaler kun 455 kr. pr. måned. Udover at være en billig a-kasse, tilbyder vi dig også en faglig organisation og mulighed for lønsikring - alt under ét tag.

  • Dagpenge - sikring af din privatøkonomi

    Bliver du ledig, får du op til 18.395 kr. i dagpenge om måneden gennem A-Kassen LH. Derudover tilbyder vi dig en individuel rådgivning og sparring, så du hurtigt kan komme tilbage i arbejde. Er du også medlem af den faglig organisation Lederne, har du mulighed for at tegne en attraktiv lønsikring på op til 90% af din indkomst.  

Bliv medlem

Eller ring til os
man-fre mellem 8-16:
32 83 32 29

Allerede medlem?

Så ring til os på:

3283 3283
Ja tak, ring til mig

Sådan skifter du a-kasse

1

Bestil et opkald

Så ringer vi til dig og får de nødvendige oplysninger.
2

Vi klarer flytningen

Er du allerede medlem af en a-kasse, opsiger vi dit medlemskab, og sikre at din anciennitet flytter med.
3

Kontingent tilbage

Har du forudbetalt kontingent i en anden a-kasse, vil pengene blive returneret til din NEM-konto.

5 hurtige om a-kasse

Hvad betyder a-kasse?

Ordet ”a-kasse” er en forkortelse for det noget længere ”arbejdsløshedskasse”. En a-kasse har altså især fokus på arbejdsløshed, og ved at være medlem af en a-kasse, sikrer du dig, at du ikke står uden indtægt, selvom du måske en dag står uden job. At være medlem af en a-kasse før og mens du befinder dig på arbejdsmarkedet gør, at du er forsikret imod ledighed, da a-kassen tilbyder dig en indtægt i form af dagpenge, når du ikke er i arbejde.
 

Hvad er medlemsbidraget?

For at blive medlem af en a-kasse, skal du blot betale et medlemsbidrag og et ATP-bidrag til a-kassen. Medlemsbidraget består både af et bidrag til staten – som er ens for alle a-kasser – og et variabelt bidrag til a-kassens egen administration. ATP-bidraget er ligesom bidraget til staten ens for alle a-kasser, og derudover kan man som medlem vælge ligeledes at betale til efterlønsordningen, hvis man ønsker muligheden for at kunne gå på efterløn senere hen.
 

Hvilke opgaver har a-kassen?

En a-kasse har pligt til at tilbyde sine medlemmer råd og vejledning, hvis disse har spørgsmål der ligger inden for a-kassens sagsområde. Det vil sige, at du kan spørge din a-kasse om alt omhandlende dagpenge, ledighed, jobsøgning og lignende, og derudover tilbyder nogle a-kasser seminarer, workshops og karrieresamtaler. Det er både i din, a-kassens og statens interesse at du kommer hurtigt i arbejde igen, derfor gør a-kassen alt hvad den kan for at hjælpe dig.

Hvor lang tid tager det at optjene dagpenge?

For at kunne modtage dagpenge når du bliver ledig, skal du have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Derudover skal du kunne dokumentere, at du har arbejdet svarende til fuldtid i et helt år – svarende til 1.924 timer – inden for de seneste tre år. Hvis man er deltidsforsikret er antallet af påkrævende arbejdstimer dog lavere, og ligger på kun ca. 1.258 timer. Mindsteantallet af arbejdstimer skal man derudover have optjent mens man er medlem af sin a-kasse, så det gælder om at melde sig ind så hurtigt som muligt i sin karriere, og allerhelst før man er færdig med sin uddannelse.

Kan man få fradrag af sin a-kassebetaling?

Du kan både trække dit kontingent til din a-kasse og din fagforening fra i SKAT, og du får ligeledes fradrag for dine indbetalinger til efterlønsordningen. Der er desuden intet loft for, hvor højt et fradrag du kan få på dit a-kasse- og efterlønsbidrag, og a-kassen sørger selv for, at SKAT påfører dit kontingent på din årsopgørelse. Du skal dog selv notere det fulde beløb på Tast Selv på SKATs hjemmeside, for at få det fulde fradrag for dit a-kassebidrag. Dette gør du i rubrik 52 på din forskudsopgørelse, når denne bliver tilgængelig.