Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Dagpenge

Bestil et opkald og bliv medlem af A-Kassen LH

Billigste a-kasse

For ledere og betroede medarbejdere

Gratis karriererådgivning

- din genvej til drømmejobbet

Bedste a-kasse

til at få ledig i arbejde

Dine fordele med A-Kassen LH

Dagpenge - sikring af din privatøkonomi
Bliver du ledig, får du op til 18.395 kr. i dagpenge om måneden gennem A-Kassen LH. Derudover tilbyder vi dig en individuel rådgivning og sparring, så du hurtigt kan komme tilbage i arbejde. Er du også medlem af den faglig organisation Lederne, har du mulighed for at tegne attraktiv lønsikring på op til 90% af din indkomst.  

Billig a-kasse - kun 455 kr./md.
A-Kassen LH er en af Danmarks billigste a-kasser og dén billigste a-kasse for dig, som er leder eller betroet medarbejder. Du betaler kun 455 kr. pr. måned for a-kasse. Udover at være billig a-kasse, tilbyder vi dig også en faglig organisation og mulighed for lønsikring - alt under ét tag.

Professionel karriererådgivning
Du kan som medlem af A-Kassen LH benytte vores gratis karriererådgivning. Vores professionelle karriererådgivere hjælper dig med den rette karriereudviklinmg - alt lige fra kortlægning af dine kompetencer til forberedelse før en jobsamtale. Vores karriererådgivning er din (gratis) genvej til drømmejobbet. 

Bedst til at få dig tilbage i arbejde
Når det gælder om at få ledige medlemmer tilbage i arbejde, er A-Kassen LH den bedste. Det konkluderer en officiel undersøgelse fra 2014, udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet*.

 

91%

Medlemstilfredshed

Bestil et opkald

Eller ring til os man-fre mellem 8-16:
32 83 32 29

Allerede medlem?

Så ring til os på:

32833229
Ja tak, ring til mig

Det siger vores medlemmer

Fuld tilfreds gennem mange år

Har altid fået god og professionel hjælp og vejledning. Både i jobbet som leder, som ledig i en periode og med tilbud til uddannelse. Og en enkelt gang ifm. en opsigelse, som jeg ikke fandt helt ok. Her fik jeg juridisk hjælp med et godt resultat.
Bjarne Petersen, Solrød

Mit bedste bytte

Jeg blev anbefalet Lederne af en kollega. Dette skifte er den bedste beslutning, jeg har truffet, siden mit jobskifte. Relevant fagblad og masser af gode tilbud til medlemmerne. Nu føler jeg ikke mere, jeg smider penge ud på en fagforening, som ikke gør noget godt for mig. Lederne får min varmeste anbefaling.
Jane Rasmussen, Århus

Super service

Har altid fået både hurtig og kompetent svar på mine henvendelser - uanset hvilke mener de har omhandlet. Som ekstra bonus er det faktisk lykkedes dem at ansætte jurister, som taler menneskesprog, når de rådgiver en på telefonen :-)
Tine Rasborg, Bagsværd

Sådan skifter du a-kasse

1

Bestil et opkald

Så ringer vi til dig og får de nødvendige oplysninger, hvorefter vi tilknytter dig vores services.
2

Vi sørger du flytningen

Er du allerede medlem af en a-kasse, opsiger vi dit medlemskab og sikre, at din anciennitet flytter med.
3

Kontingent tilbage

Har du forudbetalt kontingent, vil pengene blive returneret til din NEM-konto.

Få svar på dine spørgsmål

Kan jeg blive medlem?

Vi har nogle få simple krav før, at du kan blive medlem.
Et af dem er, at du skal være funktionæransat, og så skal du arbejde som leder eller betroet medarbejder. Du behøver ikke at have personaleansvar for at blive medlem, hvis bare du har ansvar eller dispositionsret, der forpligter virksomheden.

Du kan blive medlem, hvis du er:

  • Chef og leder med eller uden personalesansvar - For eksempel direktør, afdelingschef, souschef, butikschef, økonomichef, projektleder, værkfører, teamleder.
  • Betroet medarbejder ansat med særlig dispositionsret/ansvar - For eksempel projektansvarlig, direktionssekretær, Key Account Manager, teknisk rådgiver.

 Er du i tvivl, om du kan blive medlem, så bestil et opkald eller giv os et ring på 3283 3229.

Hvorfor vælge Lederne

Betyder prisern noget for dig, skal du vælge A-Kassen LH, fordi vi er Danmarks billigste a-kasse for ledre og betroede medarbejdere. 

Du skal også vælge os, fordi vi har fokus på dét, som fylder i din dagligdag, nemlig ledelse. Udover alle de lovpligtige ydelser tilbyder vi dig rådgivning, sparring, kurser og uddannelser - alt sammen med fokus på dig og din karriere. Hos Lederne sætter vi dig og dine målsætninger i højsæde og bringer dig videre. 

 

Tilbyder I personlig udvikling?

Ja, vi tilbyder dig bl.a. gratis og professionel karriererådgivning. Med udgangspunkt i dine personlige kompetencer og udfordringer, lægger vi sammen en strategi for, hvordan du kan nå dine karrieremæssige mål. Vores karriererådgivere hjælper dig med alt lige fra kompetenceafklaring til forberedelse før jobsamtalen. 

Hvilke kurser og uddannelse tilbyder I?

Hvis du bliver ledig, tilbyder vi dig (gratis) 6 uger jobrettet uddannelse.

Se mere her: KompetenceCenter Jobrettet uddannelse.

Før du vælger, rådgiver vi dig om, hvilke kompetencer du skal udvikle for at stå stærkest til et nyt job. Derudover tilbyder vi hver uge en lang række lederkurser og -uddannelser i hele Danmark. 

Dagpenge FAQ

Hvad er dagpenge?

Dagpenge er de penge, du får udbetalt, hvis du er medlem af en a-kasse og bliver ledig. Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, ejer du sandsynligvis for meget til at kunne få nogen anden form for understøttelse, derfor kan dagpenge fra a-kassen blive dit eneste sikkerhedsnet under din privatøkonomi.

Ved at være medlem af en a-kasse, mens du er på arbejdsmarkedet, er du sikker på, at du ikke pludselig står uden indkomst, selvom du måske en dag står uden job. Hvis du bliver ledig, vil du, i stedet for din løn, begynde at modtage dagpenge, således at din økonomi ikke tager skade. Man kan altså betragte dét, at være medlem af en a-kasse, som en måde at forsikre sig økonomisk på, hvis man skulle være så uheldig at miste sit arbejde.

Dagpenge drejer sig naturligvis primært om økonomi, da dagpengene er din indkomst mens du er ledig.

Hvad er dagpengesystemet?

Dagpengesystemet består af de dagpenge, som du får udbetalt gennem din a-kasse, og du er altså en del af dette system, når du er ledig. Dagpengesystemet består dels af din arbejdsløshedsforsikring, som er din økonomiske forsikring mod ledighed, og dels af sygedagpenge for ledige, som er de dagpenge man modtager, som kompensation for tabt arbejdsfortjeneste på grund af sygdom. Det er altså gennem din a-kasse og dagpengesystemet, at du er sikret en indkomst i form af dagpenge, hvis du en dag bliver ledig.

Hvor lang tid tager det at optjene dagpenge?

For at kunne modtage dagpenge når du bliver ledig, skal du have været medlem af en a-kasse i mindst et år. Derudover skal du kunne dokumentere, at du har arbejdet svarende til fuldtid i et helt år – svarende til 1.924 timer – inden for de seneste tre år. Hvis man er deltidsforsikret er antallet af påkrævende arbejdstimer dog lavere, og ligger på kun ca. 1.258 timer. Mindsteantallet af arbejdstimer skal man derudover have optjent mens man er medlem af sin a-kasse, så det gælder om at melde sig ind så hurtigt som muligt i sin karriere, og allerhelst før man er færdig med sin uddannelse.

Se mere information om dagpenge på borger.dk

Hvilke opgaver har a-kassen?

Du kan få dagpenge, når du er ledig, og du har oparbejdet retten til at modtage dagpenge. Dine dagpenges udbetaling starter idet du bliver ledig, og du har meldt din ledighed til din a-kasse og på jobnet.dk. Dine dagpenge udbetales bagudrettet i slutningen af hver måned, på samme måde som du ville modtage din månedsløn. Du er altså, som udgangspunkt, dækket af dine dagpenge fra din første ledighedsdag (selvstændige har dog 3 ugers karensperiode), således at du ikke oplever nogen huller i din økonomi.

Kan man få fradrag af sin a-kassebetaling?

Du kan både trække dit kontingent til din a-kasse og din fagforening fra i SKAT, og du får ligeledes fradrag for dine indbetalinger til efterlønsordningen. Der er desuden intet loft for hvor højt et fradrag du kan få på dit a-kasse- og efterlønsbidrag, og akassen sørger selv for at SKAT påfører dit kontingent på din årsopgørelse. Du skal dog ligeledes selv notere det fulde beløb på Tast Selv på SKATs hjemmeside, for at få det fulde fradrag for dit a-kassebidrag. Dette gør du i rubrik 52 på din forskudsopgørelse, når denne bliver tilgængelig.