”Det samfund, vi har kæmpet for at bygge op, skal vi kæmpe for stadig består, når Coronavirussen er bag os”

Virksom-medlem og stifter af tøjmærket Basic Apparel, Camilla Balle, støtter små, lokale butikkers overlevelse med crowdfunding.

20. marts 2020

Virksom-medlem og stifter af tøjmærket Basic Apparel, Camilla Balle.
Camilla Balle, som driver tøjmærket Basic Apparel, har søsat en crowdfunding, hvor man målrettet kan støtte den lokale tøjbutik med køb af gavekort. Dette skal sikre en økonomisk indsprøjtning til de danske virksomheder, der lider særligt meget som følge af Coronavirussens indtog.

Konceptet er, at forbrugerne lige nu køber et gavekort til deres lokale butik, som de kan indløse, når butikkerne åbner igen. Gavekortet fungerer reelt som et lån til butikken, så det giver noget luft i en tid, hvor der ikke kommer mennesker i butikkerne.

For initiativtageren bag crowdfundingen er der ingen tvivl om budskabet. “Det er vigtigt, at vi bevarer troen på, at der på den anden side af krisen er sol, sommer og optimisme. For det vil der være! Det samfund, vi har kæmpet for at bygge op, skal vi kæmpe for stadig består, når coronavirussen er bag os. Det gælder for os alle sammen, lønmodtagere som selvstændige,” siger stifteren af Basic Apparel, Camilla Balle.

Hun ligger heller ikke skjul på vigtigheden af at have sparring og et godt netværk, når tiderne er hårde. ”Jeg har mange dygtige og gode mennesker omkring mig til at rådgive, vejlede og støtte. Og det gør, at jeg føler mig mere på sikker grund. Heriblandt de dygtige rådgivere jeg får adgang til igennem mit medlemsskab hos fagorganisationen, Virksom. Det gør, at jeg har overskuddet og energien til at tænke på andre virksomheder i denne her situation.” 

Hellere danske butikker end udenlandske webshops 
“Vi håber, at rigtig mange borgere derude kan se ideen i det her initiativ og har lyst til at bakke op. Vi skal passe på vores lokalsamfund, og derfor ser vi hellere, at omsætningen går til små danske butikker end store udenlandske webshops,” siger Camilla Balle.

Basic Apparels hjemmeside kan man købe et gavekort på mellem 200 og 1500 kr., hvor man i kommentarfeltet skriver, hvilken butik fra forhandlerlisten man ønsker at støtte, samt hvilken størrelse man ønsker sin tee-shirt leveret i. Og for at give en ekstra gulerod til at købe et gavekort, giver Camilla Balle og Basic Apparel en gratis, økologisk tee-shirt til køberen af gavekortet.

Basic Apparel overfører herefter hele beløbet til den butik, forbrugeren har valgt at støtte og sender den gratis tee-shirt til forbrugeren.