Sådan kan du bruge hjælpepakkerne

Det er muligt at ansøge om kompensation, hvis du er selvstændig, freelancer eller søger om kompensation for dine medarbejdere. Læs mere om, hvordan du gør det, og hvornår vi forventer, at det bliver muligt at søge om kompensation for virksomhedens faste omkostninger.

18. maj 2020

Lønkompensationsordningen
Du kan få kompensation med op til 30.000 kr. pr. medarbejder pr. måned, idet den maksimale kompensation blev hævet fra de nuværende 23.000 kr. henholdsvis 26.000 kr. for funktionærer og ikke-funktionærer. Du kan fortsat maksimalt få kompensation for op til 75 procent af lønnen for funktionærer og op til 90 procent af lønnen for ikke-funktionærer. Det forhøjede kompensationsbeløb gælder med tilbagevirkende kraft fra 9. marts 2020, og dermed også for jer, der allerede har søgt om lønkompensation under ordningen.

Du kan læse mere om lønkompensationsordningen i vores Spørgsmål og svar
 
Kompensationsordningen til selvstændige og B-indkomstmodtagere (eksempelvis freelancere) 
Det er blevet lettere at komme med under ordningen, da adgangsbarriererne er sænket. Særligt for dig som nystartet selvstændig eller B-indkomstmodtager er det gjort lettere at komme ind under ordningen. Det tidligere krav om en gennemsnitlig omsætning henholdsvis B-indkomst på 15.000 kr. pr. måned i 12 måneder forud for ansøgningstidspunktet, er nu ændret til et krav om en gennemsnitlig omsætning henholdsvis B-indkomst på 10.000 kr. pr. måned, ligesom den sammenlignelige periode kan udgøres af helt ned til måneden op til den 9. marts 2020. Derudover har vi nu klarhed over indholdet og formen på ordningen.

Du kan læse mere om kompensationsordningen til selvstændige i vores Spørgsmål og svar

Kompensationsordningen for virksomhedens faste omkostninger 
Hvis du har oplever store fald i omsætningen på grund af coronavirus, kan du få dækket nogle af deres faste omkostninger. Virksom kan ikke svare på skatteretlige spørgsmål til ordningen, ligesom en del spørgsmål vil skulle rettes til enten din revisor eller Erhvervsstyrelsen, som kan kontaktes via deres hjemmeside.

Kontakt Erhvervsstyrelsen

Kompensationsordningen stiller krav om, at der indsendes en revisorpåtegning over de omkostninger virksomhedens søger kompensation for. Erhvervsministeriet har udsendt vejledningsmateriale på Virksomhedsguiden, så du og din revisorer kan gå i gang med at forberede din ansøgning.

Find vejledningsmateriale på Virksomhedsguiden

Du kan læse mere om kompensationsordningen for virksomhedens faste omkostninger i vores Spørgsmål og svar

Kompensation for freelancere mv. med både A- og B-indkomst
Der er aftalt en ny kompensationsordning for blandt andet freelancere med A- og B-indkomst, der som konsekvens af coronavirus  forventer at opleve A- og B-indkomsttab på minimum 30 pct. A-indkomst er indtægter, der medregnes til den personlige indkomst for arbejde i et ansættelsesforhold, og hvori der er indeholdt skat og arbejdsmarkedsbidrag før udbetaling af beløbet. B-indkomst er indtægter, der medregnes til den personlige indkomst for arbejde uden for et ansættelsesforhold, og hvori der ikke er indeholdt skat og arbejdsmarkedsbidrag før udbetaling af beløbet.

Der er endnu ikke åbnet for ansøgninger

Du kan læse mere om kompensationsordningen for freelancere mv. i vores Spørgsmål og svar