Mit Virksom

Selvstændige risikerer konkurs trods hjælpepakker

Selvstændige risikerer konkurs trods hjælpepakker

Fire ud af ti selvstændige modtager offentlig støtte. Alligevel frygter flere end hver femte, der modtager støtte, at de må opgive at drive virksomhed, viser analyse fra Ledernes Hovedorganisation.

19. november 2020

Fire ud af ti af dem modtager i dag støtte via de politisk vedtagne hjælpepakker. Derudover venter en lille gruppe på at modtage deres støtte. Blandt de, der modtager støtte svarer knap halvdelen, at støtten er afgørende for, at virksomheden kan overleve under de nuværende restriktioner.

- Ingen kan vel være i tvivl om, hvor alvorlig krisen er, når man ser på de tal. De viser klart, at en god del af Danmarks selvstændige ikke ville være her, hvis ikke vi havde haft støtteordningerne, siger Niklas Praefke, der er cheføkonom hos Ledernes Hovedorganisation.

Selvstændige risikerer konkurs under de nuværende corona-forhold

Han frygter for det kommende vinterhalvår, hvor smitten risikerer at stige og økonomien gå yderligere i stå.

- Det er bekymrende, at godt hver femte virksomhed, som modtager støtte, svarer, at støtten er utilstrækkelig og, at virksomheden risikerer at lukke, hvis ikke de nuværende restriktioner lempes. Det viser, at der er brug for en ekstra hjælpende hånd til de selvstændige, fx ved at udskyde betalingsfristerne for moms og a-skat yderligere, og ved at hæve kompensationen i den nuværende hjælpepakke til selvstændige, siger Niklas Praefke.

Knap fire ud af ti selvstændige svarer i undersøgelsen, at de ser hhv. forsamlingsforbuddet og de gældende regler om fysisk afstand som hindringer for deres virksomheds drift.

- Ud over forsamlingsforbuddet og afstandskravene, som gælder generelt, er der jo også virksomheder, som er hårdt ramt af begrænsninger i lukketider. Det gælder ikke kun cafeer, restauranter og barer men også en række andre brancher, som lever af gæster i nattelivet. For eksempel taxabranchen. Og så er der hele hotelsektoren, som ligger underdrejet på grund af rejserestriktionerne, siger Niklas Praefke. 

 

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk