Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Hver tredje selvstændig sparer ikke op til pension

03. november 2016

En ny undersøgelse fra Virksom viser, at 37 procent af de selvstændige ikke sparer op til deres pension.

pensionsopsparing

I undersøgelsen fra Virksom, som er en del af Ledernes Hovedorganisation, er 426 selvstændige blevet spurgt ind til deres pensionsindbetalinger. 49 procent af de adspurgte svarer, at de indbetaler et månedligt beløb til deres pension, mens 14 procent svarer, at de ind i mellem indsætter et større beløb. Det efterlader 37 procent, som på nuværende tidspunkt ikke indbetaler penge til deres pension.

Bodil Ismiris, direktør hos LederneDirektør i Ledernes Hovedorganisation Bodil Nordestgaard Ismiris (billedet) er ikke overrasket over, at nogle selvstændige vælger pensionsindbetalingerne fra, men det kommer bag på hende, at andelen er så stor:

Den månedlige indbetaling til pensionen giver en økonomisk tryghed, som måske er særlig vigtig i tilværelsen som selvstændig, hvor økonomien hurtigt kan ændre sig

Direktør hos Ledernes Hovedorganisation, Bodil Nordestgaard Ismiris

- Når man lige har brugt mange penge på at starte en virksomhed op, kan pensionsindbetalinger virke som et belejligt sted at spare. Men man skal overveje meget nøje, om det er klogt, for ens pension er jo en fremtidssikring af sig selv og ens familie. Jeg tror, at den månedlige indbetaling til pensionen giver en økonomisk tryghed, som måske er særlig vigtig i tilværelsen som selvstændig, hvor økonomien hurtigt kan ændre sig, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Hun kommer også med et andet bud på, hvorfor så mange selvstændige undlader at spare fast op til pensionen.

- Det kan være svært for enkeltpersoner at finde og forhandle nogle gode pensionsordninger. Som lønmodtager er man næsten automatisk med i kollektive ordninger, som har en masse stordriftsfordele. Mange selvstændige er slet ikke klar over, at de faktisk også har den mulighed, siger Bodil Nordestgaard Ismiris med henvisning til, at medlemmer af Virksom er omfattet af en kollektiv pensionsaftale med PFA Pension.

Flere ansatte giver flere faste pensionsindbetalinger
Undersøgelsen viser, at antallet af selvstændige, som har en fast pensionsindbetaling, stiger i takt med antallet af ansatte i den selvstændiges virksomhed.

Mens 44 procent af de selvstændige, som ikke har nogen ansatte, svarer, at de ikke sparer fast op til pensionen, gælder det kun for 10 procent af de selvstændige med mere end 12 ansatte.

- Den selvstændige forholder sig til pension på en hel anden måde, når han eller hun begynder at få lønmodtagere ansat. Derfor er det heller ikke overraskende, at den selvstændige også selv ændrer sine indbetalingsvaner, når virksomheden udvides med flere ansatte, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Artiklen har også været bragt i Berlingske-tillægget Forsikring & Pension den 27. oktober 2016.

Attraktiv pensionsordning

Virksom profil
Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback