Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Nye dagpengeregler i 2017

05. december 2016

Den seneste dagpengereform indebærer, at der nu bliver indført en række ændringer i dagpengesystemet for lønmodtagere. Blandt andet bliver der ændret på kravene til optjening af dagpengeret, og det bliver fleksibelt for ledige at forlænge deres dagpengeperiode.

De første ændringer træder i kraft den 2. januar 2017, og anden del af reformen bliver indført den 1. juli 2017.

Overskydende timer bortfalder
Kravet om, at man skal afspadsere de såkaldt ”overskydende timer” bortfalder den 1. juli 2017. Denne ændring gælder også for medlemmer, der ophører med drift af selvstændig virksomhed.

Læs mere om overskydende timer
Særligt for selvstændige
Lige nu arbejder et udvalg under Beskæftigelsesministeriet også med forslag til tilpasning af dagpengereglerne for medlemmer, der ophører med drift af selvstændig virksomhed. Vi vil løbende orientere Virksoms medlemmer om udvalgsarbejdet, når der er nyt.

 
Andre ændringer for lønmodtagere:

Nyt indkomstkrav
Hvis du bliver ledig fra og med den 1. juli 2017, skal du opfylde et indkomstkrav og ikke som nu et timekrav for at få ret til dagpenge. Det betyder, at du skal have tjent 223.428 kroner inden for de seneste tre år for at opfylde kravet.

Ny beregning af sats

Hvis du bliver ledig fra og med den 1. juli 2017, skal din dagpengesats beregnes ud fra de 12 måneder, hvor du har tjent mest, inden for de seneste 24 måneder.
 

Kontakt

Har du brug for anden rådgivning?

Du er altid velkommen til at ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 8-17 (fredag kl. 8-16) på tlf. 3283 0110.

 

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback