Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Selvstændig begejstret for ny organisation

07. marts 2017

Kirsten Nyboe Hansen, ejer af et designfirma, glæder sig til at blive del af en organisation, der er tilpasset de selvstændiges behov.

Tekst: Søren Ravnsborg
Foto: Mads Krabbe

Kirsten Nyboe Hansen er et fint eksempel på et medlem hos Lederne, som i sin karriere har prøvet at være selvstændig, dernæst ansat i forskellige lederstillinger i en årrække for så at blive selvstændig igen i 2013.


kirsten1
Hun ejer og driver nu firmaet By Nyboe, der blandt andet sælger garn og strikkeopskrifter, foruden at hun udfører designopgaver for andre på freelancebasis. Og hun har store forventninger til Virksom, den nye forening under Ledernes Hovedorganisation, hvor de selvstændige nu vil få betjening, produkter og rådgivning, der er skræddersyet til deres behov.

Den nye forening er et både tiltrængt og fornuftigt træk, mener hun.

“At være selvstændig er på mange områder en fundamentalt anden jobsituation end at være ansat leder. Derfor er der brug for rådgivning og støtte fra en organisation, der kender til den specifikke jobsituation og ved, hvilke problemstillinger man ofte løber ind i,” siger hun.

I forvejen har hun et indgående kendskab til Lederne. Hun har været medlem siden 1999 og bestyrelsesmedlem i Lederne Sydøstjylland siden 2012. 
Hun har tillige stået for opbygningen af en række ledernetværk i lokalområdet.

Mit håb er, at vi får opbygget en platform, hvor man dels kan finde svar på mange af de spørgsmål,der melder sig som selvstændig.

- Kirsten Nyboe Hansen, bestyrelsesmedlem i Virksom -

Nu er hun blevet udpeget til bestyrelsen for den nye forening Virksom og får således selv mulighed for at præge arbejdet. Og det skorter ikke på områder, hvor Virksom kan gøre mærkbar gavn for medlemmerne, pointerer hun.

“Mit håb er, at vi får opbygget en platform, hvor man dels kan finde svar på mange af de spørgsmål, der melder sig som selvstændig.

Det kan være skat eller procedurer i forhold til offentlige myndigheder; at ansætte medarbejdere eller hyre en agent samt spørgsmål i forhold til eksternt bogholderi, eller hvis man vil involvere sig med investorer, ligesom der vil være mange selvstændige konsulenter, som har kontraktspørgsmål i forhold til kunder.

Et sådant forum, hvor vi også kunne udveksle erfaringer, trække på hinandens kompetencer og måske byde ind på opgaver for hinanden, vil komme mange til nytte, er jeg sikker på.”

Den rigtige pris
Hun har tillid til, at tilbuddet om nem og billig adgang til advokatbistand og inkassohjælp, skulle det komme dertil, vil blive modtaget med kyshånd af medlemmerne i Virksom. Den juridiske ekspertise fra folk med indsigt i selvstændiges vilkår er uvurderlig.

Og så har hun for sit eget vedkommende et stort ønske om især et konkret tiltag. For konsulenter og freelancere er prissætning af deres ydelser ofte anledning til at føle sig på gyngende grund. Hvad er egentlig markedsprisen her i forhold til branchen, og hvor skal man placere sig prismæssigt, så man på samme tid både er konkurrencedygtig, og ikke byder under det almindelige niveau.

“Jeg forestiller mig, at man i lighed med Ledernes lønstatistik kunne have en tilgængelig prisnøgle for konsulentarbejde med en nedre og øvre median, som vi kender det fra lønstatistikken. Det kunne være fordelt på brancher, så den var nem at slå op i.”

For medlemmerne bliver det en smal sag at skifte mellem de tre foreninger, når det måtte blive relevant i forbindelse med jobskifte.

Men selv om hun før har skiftet tilværelsen som selvstændig ud med et klassisk lederjob, kommer det ikke til at gentage sig i overskuelig fremtid.

“Man skal aldrig afvise det, for jeg er leder langt ind i min sjæl. Men jeg har det godt med den rolle, jeg har nu. Og så er jeg altså rigtig glad for at bestemme selv.”

/Artiklen her er fra magasinet Lederne, nr. 1 i 2016.

Læs hele magasinet

Læs mere om Virksom og mød bestyrelsen

Blå Bog

Kirsten Nyboe Hansen

54 år og bosat i Kolding.

  • Uddannet fra Dansk Designskole i Kolding i 1989.
  • Projektlederuddannelsen på VIA i Horsens.
  • Prince 2 certificeret.

2013 –
INDEHAVER
af By Nyboe

2012 – 2013
INDKØBSCHEF

Stof2000

2004 – 2012
PRODUKT- OG
UDVIKLINGSCHEF
Kentaur A/S

1998 – 2002
CHEFDESIGNER OG
AFDELINGSLEDER

F-Engel i Haderslev

1993 – 1997
SELVSTÆNDIG
"DesignBureauet"

Opdateret: 17.06.2019

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback