Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Vær skarp på dit formål

14. november 2016

Har du et holdingselskab, skal du være særligt opmærksom på selskabets formålsbeskrivelse – specielt hvis du på et tidspunkt ikke har aktiviteter i selskabet.

Som selvstændig kan der være flere forskellige måder at drive virksomhed på. Du kan eksempelvis have et holdingselskab, som ikke i sig selv har nogle aktiviteter eller nogen form for daglig drift, men som udelukkende ejer og forvalter aktier. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt at være skarp på formålsbestemmelsen i selskabet. Ellers kan du risikere, at det går ud over din ret til dagpenge eller efterløn, hvis du på et tidspunkt bliver ledig. Det fortæller teamchef i A-kassen LH, Gyrid Teglers:

- Der er fra myndighedernes side nogle meget specifikke krav til, hvordan formålsbestemmelsen i givet fald skal formuleres. Der skal stå ”formueforvaltning”, og det skal være registreret sådan hos Erhvervsstyrelsen, siger hun.

Gør der ikke det, kan det komme til at mærkes på pengepungen, hvis man får brug for at søge dagpenge/efterløn, forklarer Gyrid Teglers. Du kan nemlig risikere ikke at få udbetalt penge, før formålet er blevet registreret korrekt.

Sådan hjælper A-kassen LH

Af samme årsag er Virksoms a-kasse, A-kassen LH, begyndt at screene medlemmernes ansøgninger om dagpenge eller efterløn, når de ophører med selvstændig hovedbeskæftigelse for at sikre, at de ikke kommer i klemme. Og samtidig arbejder A-kassen LH på at få reglerne blødt op, efter at Ombudsmanden også er blevet opmærksom på, at Ankestyrelsen i dag ikke vurderer sager om selvstændiges ret til dagpenge ud fra en konkret vurdering i forhold til, om de reelt er ophørt med at drive virksomhed, men efter om man har brugt det præcise ord ”formueforvaltning” i sin formålsbestemmelse.

- Vi mener ikke, at retten til dagpenge skal være afhængig af, om du har brugt et bestemt ord i din formålsbestemmelse. Det burde være en konkret vurdering af fakta i den enkelte situation, siger Gyrid Teglers.

Læs mere om selvstændiges ret til dagpenge

Læs debatindlæg: Vi skal gøre det mere trygt at springe ud som selvstændig

Pakkeløsning til dig

Samarbejde 2
Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback