Medarbejdere

Michel Simon Rasmussen

Her kan du møde Michel Simon Rasmussen, der arbejder som advokat i Virksom, hvor han bl.a. rådgiver medlemmerne om ejeraftaler og konsulentaftaler. 

medarbejderpræsentationer_michel_800x300
Michel er advokat i Virksom, hvor han rådgiver medlemmerne om juridiske udfordringer.

Navn: Michel Simon Rasmussen
Titel: Advokat
Arbejdsområde: Juridisk rådgivning

Hvad laver du?
Jeg rådgiver vores medlemmer om deres juridiske udfordringer som selvstændige. Noget af det, jeg oftest rådgiver om, er ejeraftaler og konsulentaftaler. Typisk indsender medlemmerne aftalerne skriftligt til os, hvorefter jeg grundigt gennemgår dem og drøfter indholdet af aftalerne, forhold som kræver særlig opmærksomhed eller justeringer samt mine ændringsforslag med medlemmerne. En del af rådgivningen foregår også over vores telefoniske hotline, hvor medlemmerne kan ringe ind med deres spørgsmål.

Derudover hjælper jeg med at løse spændende juridiske problemstillinger for andre afdelinger i Ledernes Hovedorganisation, lige som en del af tiden går med at videreudvikle og optimere vores juridiske produkter i Virksom.

Hvilken erfaring har du, og hvordan kan du bruge den i dit arbejde?
Jeg er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 2011 – og var under studiet et smut på et halvt år i Australien for at læse et semester i en markant anden retstradition end den danske.

Før jeg kom til Ledernes Hovedorganisation og Virksom i 2015, sad jeg 3,5 år hos et af Danmarks førende advokatfirmaer som advokatfuldmægtig og senere som advokat. Her var jeg specialiseret i ansættelsesret, selskabsret og generel erhvervsret, og jeg opnåede bred erfaring med rådgivning og førelse af retssager for alt fra privatpersoner til små virksomheder og børsnoterede selskaber.

I øvrigt er jeg så heldig at have rigtig mange entreprenante iværksættere i min nære omgangskreds, så allerede fra min tidlige studietid har jeg fået indsigt i de juridiske og kommercielle aspekter af glæderne og udfordringerne ved livet som selvstændig.

Endelig har de nu godt 4 år her hos Virksom (ja, lige siden Virksom var på tegnebrættet i 2015, inden vi åbnede dørene i 2016) givet mig en endnu bedre indsigt i, hvilke juridiske udfordringer Virksoms medlemmer oftest står ansigt til ansigt med – hvilket sammen med min mere generelle juridiske uddannelse og specialiserede erfaring med erhvervsret og ansættelsesret gør mig til specialist inden for vores juridiske rådgivningsområder i Virksom. Jeg trækker derfor konstant på min erfaring og juridiske indsigt i de spændende problemstillinger, medlemmerne og mine kolleger præsenterer mig for. 

Er det en dag med nye sager, vil jeg gennemgå en masse spændende henvendelser, have nogle gode samtaler med vores medlemmer og efterlade medlemmerne med en bedre forståelse af deres juridiske udfordringer og forhåbentlig en forbedret retsstilling

Hvordan ser en god arbejdsdag ud for dig?
En god dag starter som regel relativt tidligt på kontoret – og vil enten være en dag med håndtering af skriftlige og telefoniske henvendelser, der er indkommet inden for de seneste 24 timer, eller en dag med løsning af juridiske spørgsmål fra andre dele af huset, undervisning eller kompetenceoptimering af kolleger eller håndtering af mine igangværende sager.

Er det en dag med nye sager, vil jeg gennemgå en masse spændende henvendelser, have nogle gode samtaler med vores medlemmer og efterlade medlemmerne med en bedre forståelse af deres juridiske udfordringer og forhåbentlig en forbedret retsstilling. Og har dagen været rigtig god, vil medlemmerne have følt sig hørt og rådgivet på kompetent og professionel vis.

Er det derimod en dag med lidt mere blandet indhold med opgaver af intern karakter, vil en god dag typisk bestå af fordybelse i spidsfindige juridiske problemstillinger og interessante drøftelser med kolleger på tværs af huset. Det kan for eksempel dreje sig om udarbejdelse af markedsføringsmateriale og indspilning af videoer, udarbejdelse af hjemmesidetekster og aftaleskabeloner, afgivelse af høringssvar til lovforslag og debatindlæg derom i pressen eller udarbejdelse af aftaler, som Virksom er part i.

Hvordan er det at arbejde i Virksom?
Kort sagt er det rigtig fedt.

Hverdagen er spændende og udfordrende, da vi stadig er en ung organisation, og da vores medlemsskare er en sammensat størrelse af selvstændige erhvervsdrivende med et hav af problemstillinger, der spænder fra de mest gængse til de skæve og finurlige.

Vi er et team bestående af kompetente og dedikerede mennesker, som også er rigtig gode kolleger. Det er en utrolig dynamisk arbejdsplads, og særligt for vores område, da rammerne for kernen af vores juridiske ydelser er på plads, men der er så meget, der rykker sig ude i periferien, da vi gerne vil matche vores medlemmers behov.

Det er en spændende rejse at tage del i – jeg har også været meget mere involveret i ikke-juridiske og kommercielle beslutningsprocesser end tidligere i min karriere, hvilket er super spændende.

Kan du fortælle en lille ting, som mange ikke ved om dig?
Jeg kan godt lide at løse gåder – særligt logisk-matematiske. Og hvis ikke jeg havde kastet mig over jurastudiet i sin tid, så havde jeg læst matematik. Så når jeg befinder mig i et venteværelse hos lægen eller tandlægen, vil jeg som regel bruge tiden på at gruble over opgaverne i ”Test dig selv-sektionen” i Illustreret Videnskab. Og det er da sket mere end én enkelt gang, at jeg ikke nåede at løse alle opgaverne, som gjorde, at jeg så mig nødsaget til at sætte mig i venteværelset efter konsultationen og færdiggøre mit ”vigtige” arbejde med at løse diverse IQ-tests.

Det nager mig, når jeg ikke kan løse opgaverne, og nogle gange må jeg tænke over dem rigtig længe, før svaret melder sig. Men når svaret er fundet, får jeg en lille dopamin-belønning i hjernen, og så var det jo også sjovt undervejs :-)

Dine fordele