Mit Virksom

Dit næste skridt - Anne Engdal Stig Christensen

5 topchefer: Her er vores bedste råd til unge ledere

Hvad ville nogle af landets topledere gerne have vidst, da de som helt unge satte sig i chefstolen? Få svaret her, og bliv inspireret af deres bedste råd til at få en succesfuld karriere i førersædet. Her kan du møde Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør på TV 2.

Tekst: Elisabeth Hamerik Schwarz      Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør på TV 2

bliv aldrig den sure chef

DET ER VIGTIGT at være glad, når du går på arbejde. Hvis du som leder begynder at blive tvær eller irritabel, skal du selvfølgelig først prøve at løse tingene, men kan du se, at årsagen er, at dine værdier er fundamentalt anderledes end resten af ledelsens, skal du gøre dig selv den tjeneste at overveje, om jobbet er det rigtige for dig. For det er dit ansvar at gøre noget ved det, og det er ikke nødvendigvis de andres skyld, at du ikke trives. Og finder du ud af, at det faktisk er ledelsesrollen, du ikke trives i, er det også o.k. Det er ikke en falliterklæring at indrømme det, tværtimod synes jeg, at det er modigt.

For husk: Livet er for kort til at være ked af dit arbejde – bliv aldrig den sure chef.
Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør på TV 2

Noget af det vigtigste, jeg har lært, er at uddelegere. Omgiv dig derfor altid med dygtige folk, og når du får en ny lederstilling, find din toer – personen, der kan overtage opgaver fra dig, hvis det bliver nødvendigt. Vær ikke truet af talent, lær af og brug i stedet de mange dygtige mennesker, du møder, for de gør kun dig bedre. Se derfor heller ikke kun på andre ledere for inspiration, men også på dine medarbejdere og folk, du møder på din vej. For udover at det udvider din horisont, vil det også sørge for, at du husker at være ordentlig og ydmyg.

LÆS OGSÅ: Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank

Ydmyghed og ordentlighed er nemlig et vigtigt karaktertræk hos ledere – ligegyldigt hvor højt du når i hierarkiet. Der er nemlig altid plads til at lære mere og være god ved andre mennesker.

Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør på TV 2
Uanset hvad folk siger, kan du ikke nå det hele. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig. Det gælder også børn. Hurtige hop på karrierestigen kan ikke erstatte det barn, du så brændende ønskede dig. Til gengæld skal du nok nå karrieren, hvis du prioriterer og køber dig til hjælp. Havde jeg stolet på det som yngre, havde jeg nok fået et barn til.

Og sidst, men bestemt ikke mindst: Hav humor, og brug den. Det hjælper, når det hele bliver lidt for tungt, og gør dagligdagen meget lettere og sjovere. For dig og dine medarbejdere.
Anne Engdal Stig Christensen, adm. direktør på TV 2

anne engdal stig christensen, føt 31. august 1968

August 2019 Administrerende direktør, TV 2 Danmark.

2015 Indholdsdirektør, TV 2 Danmark.

2013 Programdirektør, TV 2 Danmark.

2012 Planchef, DR Medier.

2011 Direktør, eget konsulentfirma Malumma.

2008 Programdirektør, SBS TV.

2007 Direktør, eget konsulentfirma Malumma.

2003 Programplanchef, TV 2 Danmark.

2001 Afdelingsleder, programplanlægningen, TV 2 Danmark.