Lederne Pension er også til dig, der er selvstændig

Som selvstændig har du sjældent mulighed for at være omfattet en firmapensionsordning, men som medlem af Lederne Virksom kan du tegne Lederne Pension, hvor du kan få alle de fordele, som du ellers kun ville få ved en almindelig firmaordning.

En pensionsordning skræddersyet til selvstændige

Lederne Pension har et individuelt tilpasset tilbud, hvor du som selvstændig får glæde af alle de stordriftsfordele, som normalt er forbeholdt firmapensionsordninger. 

I samarbejde med PFA har vi skræddersyet en pensionsordning med udgangspunkt i dine behov som selvstændig. En fordelagtig løsning hvor du oven i købet automatisk er økonomisk sikret i tilfælde af kritisk sygdom. Det er derfor også en af de mest attraktive pensionsordninger for selvstændige.

 

Dine fordele med Lederne Pension

  Samme fordele som med en firmapension 
  Dækning ved kritisk sygdom 
  En ordning, du kan fortsætte, hvis du bliver lønmodtager
  Gratis pensionsrådgivning

For at få Lederne Pension skal du som selvstændig være medlem af Lederne Virksom.

Bestil et opkald og bliv medlem af Virksom

Ring direkte til PFA, som medlem:70 12 50 00
Bestil et uforpligtende opkald

 

Endnu flere fordele som medlem af Lederne Virksom

Juridisk rådgivning

Som medlem af Lederne Virksoms faglige organisation er du sikret du dig hjælp til paragrafferne. Vores jurister rådgiver dig om personale- og virksomhedsjura og læser dine aftaler og kontrakter igennem, og så garanterer vi, at vi vender tilbage inden for 24 timer.

Læs mere om juridisk rådgivning

Juridiske værktøjer

Vi ved, at mange selvstændige har brug for juridisk assistance til eksempelvis ejeraftaler, konsulentaftaler, ansættelseskontrakter og andre centrale juridiske dokumenter. Vi stiller derfor en lang række guides, værktøjer og skabeloner til rådighed for vores medlemmer.

Læs mere om Lederne Virksoms juridiske værktøjer

Unik indtægtssikring

Som selvstændig er din indtægt afhængig af din egen arbejdskraft. Med Lederne Virksoms Indtægtssikring får du som noget helt unikt penge for den tid, du ikke kan arbejde, hvis du bliver syg. Vi kan altså sikre dig og din familie økonomisk, både i nær fremtid og når du går på pension.

Læs mere om Lederne Virksoms Indtægtssikring

Gratis inkassoservice

Vi hjælper dig, hvis dine kunder ikke betaler til tiden. I samarbejde med advokatfirmaet Bech-Bruun hjælper vi dig med at få processen til at foregå så professionelt som muligt. Hvis du sender dit første rykkerbrev og din kunde stadig ikke betaler, så sender Bech-Brun gratis det første inkassobrev og de hjælper dig hvis din sag skulle ende i retten.

Læs mere om gratis Inkassoservice

Hjælp til nuværende og kommende medlemmer

Hænder skriver på computer | Lederne

Opret pensionsordning

Ønsker du at oprette vores særlige pensionsordning, kan du ringe til PFA på 39174898, eller du kan sende os en besked gennem vores kontaktformular.

Ældre kvinde portræt | Lederne

Følg med i din pension

Har du allerede fået din individuelt tilpassede pensionsordning, så kan du på Mit PFA følge med i, hvordan det går med din opsparing.

Mere om Lederne Pension

Pensionsordning for selvstændige

Som selvstændig har du oftest ikke mulighed for at være omfattet af en firmapensionsordning. Men i Lederne Virksom tilbyder vi en fordelagtig pensionsordning for selvstændige, hvor du månedligt sparer op til pension og samtidig får de samme stordriftsfordele, som hvis du var ansat i en virksomhed.

Sådan dækker Lederne Pension

En pensionsordning består typisk af to dele: en opsparing til pension og en forsikringsdækning.

Opsparingen sigter efter at give dig et ekstra økonomisk råderum, når du trækker dig tilbage. Forsikringen dækker, hvis tingene ikke går som planlagt, og du fx rammes af ulykke, sygdom eller død. 

Din basispensionsordning:

 • Høj grad af fleksibilitet

 • Lave omkostninger

 • Basisdækning på kr. 150.000 ved nedsat erhvervsevne

 • Basisdækning på kr. 300.000 ved dødsfald til dine efterladte

 • Basisdækning ved kritisk sygdom på kr. 100.000

 • Frivillig Sundhedsforsikring

 • Vælg mellem rate- og livsvarig pension

 • Få flere aktier og udsigt til højere afkast

 • Få ekstra afkast med KundeKapital

 • Spar mere op

 • Op til 80 procent af din løn ved nedsat erhvervsevne*

 • Op til 800 procent af din løn til dine efterladte*

 • Du kan sikre dine børn, hvis du dør

Hent liste over alle fordele (pdf) 

Din forsikringsdækning med Lederne Pension®

 

Forsikringer Basisdækning Muligheder for udvidelse
Nedsat erhvervsevne 150.000 kr. op til i alt 80 procent af din løn
Engangsbeløb ved død 300.000 kr. op til 20.000.000 kr.
Børnepension 0 kr. op til 650.000 kr.
Kritisk sygdom (det er muligt at tilvælge børn) 100.000 kr. op til 500.000 kr.
Dækning ved sygemelding

Sygemeldes du, så hjælper PFA EarlyCare.

PFA EarlyCare er udviklet til at dække hullet mellem forebyggelse og langtidssygemelding med det mål at få dig hurtigere på benene, hvis du bliver syg.

Vi hjælper dig inden for de første 14 dage efter din sygemelding med at:

 • afdække din helbredsmæssige situation
 • kortlægge, hvilke indsatser der kan være med til at hjælpe dig hurtigere tilbage på arbejde.


PFA EarlyCare er en ordning, der tager udgangspunkt i det hele menneske, og vi hjælper derfor uanset årsagen til din sygemelding. Vi kan hjælpe med alt fra kost og motion til søvn, trivsel og mental sundhed.

Ordningen er gratis for alle, som har PFA Erhvervsevne som en del af deres pensionsordning, og har du allerede tegnet PFA Erhvervsevne, er du også omfattet af PFA EarlyCare. Som udgangspunkt er Erhvervsevne en del af Lederne Pension, men det er muligt at fravælge forsikringspakken, så vi anbefaler, at du tjekker din individuelle ordning for at se, hvordan du er dækket.

Dækning ved nedsat erhvervsevne

PFA Erhvervsevne er blevet forbedret, så du nu kan få økonomisk hjælp, hvis din evne til at arbejde på grund af sygdom eller ulykke bliver nedsat. I sådanne tilfælde skal du ofte gennem et kommunalt jobafklarings- eller ressourceforløb, hvor du modtager ressourceforløbsydelse fra kommunen. PFA Erhvervsevne er derfor blevet udvidet, så du får en forhøjet udbetaling fra PFA sammen med ressourceforløbsydelsen.

Hvad skal din pension kunne gøre for dig?

En god pension handler om at finde den rette kombination af opsparing, udbetaling og forsikring.

Din opsparing skal sikre, at du sparer nok op til at kunne indfri dine forventninger til dit liv som pensionist. Din pensionsopsparing skal sikre, at din levestandard ikke bliver påvirket af, at du går på pension.

Din pensionsordning er også en forsikring, hvis du får nedsat erhvervsevne eller ikke længere kan arbejde. I det tilfælde træder din pensionsordning hos Lederne Pension i kraft og giver dig økonomisk hjælp og støtte.

En sammensætning af den rette pensionsordning kan virke kompleks – men hos Lederne Pension hjælper vi dig med at gøre den overskuelig.

Hvor meget du ønsker at spare op til pension og sikre dig mod nedsat erhvervsevne er i sidste ende din beslutning. Vores rådgivere står klar til at hjælpe dig med at sammensætte den rigtige pension – og hvis du senere skulle have lyst til at ændre din løsning – så hjælper vi dig også med det.