Det skal du overveje omkring din trivsel, inden du bliver selvstændig

Når det bare kører derudad, og du sælger og sælger i en grad, så leverancerne dårligt kan følge med, kan spørgsmålet melde sig: Skal du bare sælge løs og vokse og udvide, eller ønsker du egentlig bare en overskuelig forretning, som du har kontrol over og kan leve af?

Din trivsel | Virksom

Det er en privilegeret situation, du står i. For du er lykkedes i markedet. Vækstvejen er besnærende. Du er jo allerede på den. Og det er her, du skylder dig selv at se lidt ned ad den. Hvorfor var det egentlig, at du blev selvstændig? Hvad drømmer du om? Hvor er din virksomhed om et eller to år? Hvilken rolle har du selv i den store virksomhed? Og hvor ligger din egen begrænsning?

Hvad skal du vide som konsulent? Læs mere her 

Her indser du måske, at det kræver en tydelig plan at fortsætte ad vækstvejen. Organisatorisk og finansielt. Forretningsplan og budget bliver en del af hverdagen. Og inden du ser dig om, ansætter du din egen chef og finder balancen mellem på én gang at være ejer af din virksomhed og være ansat i den.

Det er her, du også kan se på alternativet. Konsolideringsscenariet, hvor du bevarer overblikket og kontrollen, nøjes med at lave det, du har lyst til og bruger successen til at være kræsen og kostbar i markedet – uden at blive hovskisnovski over for kunderne. 

Ved at tegne de to scenarier klart op og træffer et valg, bruger du situationen til at fremtidssikre din forretning. På den måde havner du ikke mellem to stole, hvor du egentlig gerne ville fortsætte den forretning du kender, men hvor du ender med at vokse – uden at være forberedt på væksten – med unødige risici på rejsen. 

Læs mere om, hvad du ellers skal være opmærksom som selvstændig

Sådan hjælper vi dig

Få personlig sparring | Virksom

Virksom er skabt til dig med egen virksomhed. Vores specialister hjælper dig der, hvor du er i din karriere.

Juridisk rådgivning | Virksom

Som medlem af Virksom kan du blandt andet få hjælp til at se en kontrakt igennem af vores advokater og jurister. 

Virksom Springboard

Med Virksom Springboard får du personlig vejledning fra erhvervsledere med henblik på at nå dine mål.