Sådan sikrer du dig, at du er en god leder

Når du er ejerleder og får ansatte, er du leder for dem. Selvom I måske har en jovial omgangstone, hvor alle føler sig lige og i samme båd, så er det stadig dig, der har ansvaret for, at dine medarbejdere oplever god ledelse.  

God leder som selvstændig | Lederne

God ledelse af dine medarbejdere starter med, at du er din rolle bevidst. Selvom I taler om alt, og der ikke opleves noget hierarki, har dine medarbejdere en klar forventning til, at du ved, hvad der skal ske, og hvilken retning virksomheden skal udvikle sig i. Den forventning indfrier du ved at kommunikere klart om, hvad I laver, hvorfor I gør det, og hvad målet er. Du skal desuden involvere dem i, hvordan de bedst bidrager til at opfylde målsætningerne.

Læs mere om, hvad du ellers skal være opmærksom på som selvstændig

Som leder er det også din opgave at sikre, at dine medarbejdere ikke bliver forstyrret af alt muligt uvedkommende. På den måde kan du skærme dem for irrelevante opgaver og unødige bekymringer om virksomheden. De skal have friheden til at koncentrere sig om det, de er gode til og har lyst til at involvere sig i, som giver dem mening i hverdagen. Det er en god idé at dyrke netværk med andre ledere, hvor du kan sparre og dele erfaringer med dem. 

Hvad skal du vide som konsulent? Læs mere her

Endelig er det dit ansvar at sikre, at der er god stemning i virksomheden, og at I oplever et berigende fællesskab med respekt for hinanden. Det gør du ved at skabe fælles synlighed om, hvad I når. Og så er det vigtigt, at I sammen fejrer jeres sejre, at I begejstret fortæller om virksomheden blandt familie og venner, og at du hele tiden sørger for, at der er en historie at fortælle. Mange mindre virksomheder har meget synlige KPI’er i form af salgsmål og ceremonier med skibsklokker og champagne, når de bliver opfyldt. Andre har en ugentlig samling, hvor de noterer fælles sejre, uddeler anerkendelse og formulerer historier om virksomheden.

Som leder gennemgår du en markant udvikling. Du kan tilmelde dig en række kurser målrettet til ledere, hvor du lærer at bruge forskellige ledelsesmodeller i praksis. 

Du kan læse mere om vores kurser til ledere her

Sådan hjælper vi dig

Få personlig sparring | Virksom

Virksom er skabt til dig med egen virksomhed. Vores specialister hjælper dig der, hvor du er i din karriere.

Juridisk rådgivning | Virksom

Som medlem af Virksom kan du blandt andet få hjælp til at se en kontrakt igennem af vores advokater og jurister. 

Virksom Springboard

Med Virksom Springboard får du personlig vejledning fra erhvervsledere med henblik på at nå dine mål.