Har du husket at varsle restferien

Selvom kalenderen kun siger oktober, er det alligevel en god idé at tænke i ferieplanlægning for resten af året – særligt, hvis du har ansatte. For hvordan er det nu med restferie? Og hvis du gerne vil holde helt lukket mellem jul og nytår?

25. oktober 2023

Far og søn rejse

Hvad skal du som arbejdsgiver være opmærksom på, når ferieafholdelsesåret snart slutter 31. december 2023. Læs med her, hvis du har brug for at få genopfrisket ferieloven – med frister og alt det, du ellers skal have styr på som selvstændig.

Ferieoptjeningsåret 1. september 2021 – 31. august 2023 er slut. Det betyder, at ferie som dine ansatte har optjent i den periode, skal være afholdt inden den 31. december 2023.

Du kan varsle restferien til afholdelse med en måneds varsel eller indgå aftale med den ansatte om, hvornår restferien afholdes. Du har ligeledes mulighed for, inden ferieafholdelsesperiodens udløb den 31. december, at aftale med den ansatte, at optjent betalt ferie ud over 4 uger overføres til afholdelse i den følgende ferieafholdelsesperiode.

Vær opmærksom på, at den ansatte har ret til at kræve feriedage udover 20 dage udbetalt, hvis de ikke er afholdt inden den 31. december 2023.

Du kan du blive klogere på feriereglerne her