Positivt med forlængelse af hjælpepakker

Ledernes Hovedorganisation er positiv over for forlængelsen og udvidelsen af hjælpepakkerne, men havde håbet på en forlængelse til og med august. Næste skridt bør nu være en forbedring af lønkompensationsordningen og et boost af dansk økonomi ved at frigive penge til borgernes privatforbrug.

18. april 2020

coronavirus covid-19 hold dig opdateret spørgsmål og svar
- Det er meget positivt, at alle Folketingets partier er blevet enige om en måneds forlængelse af hjælpepakkerne til erhvervslivet til nu 8. juli. Men når det er sagt, havde vi i Ledernes Hovedorganisation gerne set, at man allerede nu havde forlænget til minimum udgangen af august eller september. Denne krise er desværre ikke en, som har udsigt til at gå væk i løbet af kort tid.

Sådan siger Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på den aftale om forlængelse af hjælpepakkerne, som er indgået i dag. Derudover peger han på flere positive elementer i den udvidelse af hjælpen, som partierne er blevet enige om. Det gælder ikke mindst en øget lønkompensationsgrad til selvstændige og freelancere, som er ramt af tvangslukning. Derudover bliver der også etableret en ny kompensationsordning for freelancere med blandede A- og B-indkomster.

- Vi er meget tilfredse med, at man med den nye ordning tager hånd om de selvstændige og freelancere, som sidder lidt mellem to stole og ikke har kunnet få hjælp efter de hidtidige regler i hjælpepakken. Men vi mangler desværre stadig, at loftet for kompensation til selvstændige bliver hævet til samme niveau som for lønmodtagere, siger Henrik Bach Mortensen.

Vi mangler desværre stadig, at loftet for kompensation til selvstændige bliver hævet til samme niveau som for lønmodtagere.

Henrik Bach Mortensen, Direktør i Lederne

LÆS OGSÅ: Giv familierne flere penge til forbrug og forbedringer

Han glæder sig over, at små og mellemstore virksomheder nu kan få udbetalt den seneste momsindbetaling som et rentefrit lån, og at det samme gælder lønsumsafgiften for visse liberale erhverv som fysioterapeuter, tandlæger og taxavognmænd. Lønkompensation bør hæves for alle Det er også en del af aftalen, at regeringen vil indlede drøftelser med DA og FH om en forlængelse af lønkompensationsordningen. Og her håber Henrik Bach Mortensen, at man også vil hæve loftet for alle lønmodtagere til 90 procent af lønnen og 40.000 kroner, hvor der i dag er en uhensigtsmæssig forskel med et højere loft for timelønnede end andre lønmodtagere som ledere og specialister.

Endelig håber Henrik Bach Mortensen, at Folketinget nu som næste skridt vil indgå en aftale om en markant kickstart af dansk økonomi, der ikke mindst skal frigive midler til privatforbrug ved blandt andet at udbetale de indefrosne feriepenge. Det vil alene give cirka 50.000 kroner efter skat til en almindelig lønmodtager-familie, som de kan købe varer og tjenesteydelser for, som kan sætte gang i erhvervslivet. Det er blot et af syv konkrete forslag, som Ledernes Hovedorganisation har fremsat for at sætte fut i dansk økonomi. Andre forslag er at hæve fradraget markant for service og håndværksydelser i hjemmet og sænke momsen på restauranter, frisører og andre specifikke ydelser.

- Vi har i den grad brug for en kickstart af dansk erhvervsliv og økonomi, når Danmark efterhånden åbner igen. Og her er det oplagt, at Folketinget først og fremmest kigger mod at booste privatforbruget i en fart, siger Henrik Bach Mortensen.

Se den fulde plan fra Ledernes Hovedorganisation her

Kontaktoplysninger

sku
Søren Kudahl
Pressechef
Mobil: 2338 4211
E-mail: sku@lho.dk

hbm
Henrik Bach Mortensen

Direktør
Mobil: 2491 9957
E-mail: hmo@lho.dk