Pressemeddelelser

Mere hjælp på vej til selvstændige

Regeringen vil åbne mulighed for salg ud af døren i små butikker, mens Venstre foreslår øget kompensation til selvstændige.

05. februar 2021

Der bliver forhandlet på Christiansborg lige nu om at forbedre hjælpepakkerne til de mindste virksomheder. Regeringen har indkaldt partierne til forhandlinger. På vej ind i forhandlingslokalerne sagde fungerende finansminister Morten Bødskov blandt andet, at regeringen foreslår bedre muligheder for salg i døren, så kunder kan møde op og få en bestilt vare udleveret og betale på stedet.

Enhver håndsrækning til de små virksomheder er vigtigt lige nu, siger cheføkonom Niklas Praefke fra Ledernes Hovedorganisation.

- Det er helt nødvendigt med ekstra hjælp til dansk erhvervsliv, som står i en meget vanskelig situation. Ikke mindst de små virksomheder lider under nedlukningen. Dagens udmelding fra regeringen om mere hjælp til små erhvervsdrivende kommer derfor ikke et øjeblik for tidligt, siger han.

Niklas Praefke mener dog, at regeringens forslag om blandt bedre mulighed for salg fra butiksdøren langt fra er tilstrækkeligt.  

- Nedlukningen har stået på i over halvanden måned, og virksomhederne har brug for meget mere støtte og hjælp, tilføjer han.

Inden dagens pressemøde tegnede der sig tilsyneladende et flertal uden om regeringen for at hæve kompensationen til selvstændige til maksimalt 30.000 kr. om måneden, så selvstændige ligestilles med lønmodtagere. Det er Venstre, som har stillet beslutningsforslag om det, og som også fredag meddelte, at der er flertal for det. Niklas Praefke håber, Venstres melding holder stik.

- Det er godt, at partierne uden for regeringen har forstået alvoren af krisen og ser ud til at være blevet enige om at hæve hjælpen til de selvstændige, så den matcher hjælpen til almindelige lønmodtagere. Det er kun fair. Nedlukningen har betydet, at mange selvstændige har set deres omsætning forsvinde. Når for eksempel frisøren bliver bedt om at lægge saksen og lukke butikken, skal det beløb, hun modtager i støtte, ikke afhænge af, om hun er selvstændig eller lønmodtager, siger han.

Kontaktoplysninger

nip
Niklas Praefke
Cheføkonom
Telefon: 2428 2452
Mail: nip@lho.dk
Morten_Bonde_Pedersen_mini_1
Morten Bonde Pedersen

Pressekonsulent
Mobil: 2948 4086
E-mail: mpe@lho.dk