Hvad kan en arbejdsplads kræve af dig

Når du er konsulent, har du store grader af frihed i dit arbejde. Alligevel er der en række forhold, du skal være opmærksom på, når du løser en opgave på en arbejdsplads.
Hvad kan en arbejdsplads kræve af dig som freelancer

Som selvstændig konsulent er du som udgangspunkt selv ansvarlig for indhold og valg af metode, når du skal løse en opgave på en arbejdsplads. Det adskiller sig fra en almindelig arbejdsgiver, der i en tidsbegrænset eller fast ansættelse, har instruktionsbeføjelser, og hvor de normale ansættelsesretlige regler gælder.

Hvad skal du vide som freelancer? Læs mere her
I dit arbejde kan du opleve, at den opgave du løser, kun kan udføres inden for virksomhedens normale åbningstid eller i tæt samarbejde med virksomhedens ansatte. I et sådant tilfælde kan det være nødvendigt at aftale specifikt med arbejdspladsen herom, da der som udgangspunkt ikke er lovregler til at regulere forholdet, udover hvad der følger af aftaleloven. 

Det skal desuden fremgå i jeres aftale, hvis der er andre forhold, der skal tages højde for med din opdragsgiver. Det kan gælde dine ferieforhold, eller hvis du bliver syg.

Læs mere om, hvad du ellers skal være opmærksom på som konsulent

Sådan hjælper vi dig

Personlig sparring
Få den sparring, der passer til dine behov. Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe på telefon, Skype og FaceTime.
Pitch
På Virksom Pitch-Springboard hjælper erfarne erhvervsledere dig med at styrke din forretning og strategi.
Juridisk sparring
Find information om, hvordan og inden for hvilke rammer Virksoms jurister og advokater kan rådgive dig.