Christiane Vejlø anbefaler: De 6 bedste digitale redskaber for selvstændige

Digital trendanalytiker, rådgiver, entreprenør og direktør hos Elektronista Media, Christiane Vejlø, anbefaler her 6 apps, der kan lette din hverdag som selvstændig og hjælpe dig med nogle af de opgaver, der ellers tager en del af din tid.

 
1. Dinero - til fakturaer

Som selvstændig har man brug for al den hjælp, man kan få. I Dinero kan du nemt lave dine fakturaer og sende dem direkte til kunderne. Du kan også holde styr på bogføring og moms og overskueligt få styr på mange af de ting, du ellers ville betale en revisor for. Dinero fås gratis, men i Pro-versionen kan du også få revisor/bogholder-hjælp, lave tilbud til kunder, scanne kvitteringer ind og udregne din skat.
Du kan tilgå Dinero online på www.dinero.dk og downloade app’en (som kan scanne kvitteringer) til din smartphone.

2. Trello og Evernote - til noter og overblik
Kender du det med altid at lede rundt i noter og mails? I så fald er Trello og Evernote dine rednings-apps. I Trello, som bedst kan forklares som online-post its, kan du oprette projekter, og inde under hvert projekt kan du tilføje de detaljer, du skal huske og har brug for. Du kan også vedhæfte dokumenter, dele ’personal boards’ med andre og tilføje deadlines, ligesom Trello udbyder webinars, som kan fremme din forretning. Evernote er mere eller mindre det samme, men har også en webklipper, som er smart til research, fordi du kan linke websider direkte til opgaven, fremfor at bogmærke i lange baner.
De to designs er dog vidt forskellige. Er du til det enkle design, skal du vælge Evernote, og kan du godt lide pangfarver og runde hjørner, vil Trello tiltale dig.
Begge programmer er gratis, mens fås også som business-version. Begge fås som apps, så du også har overblikket, når du er på farten.
Find dem på www.trello.com og www.evernote.com

3. DropBox - til dokumenter
Mist aldrig dine dokumenter og tilgå dem, når du er på farten. Med Dropbox er du sikker på, at du altid har husket de vigtige notater til mødet – også selv om du har glemt computeren. For Dropbox fås også som app både i gratis og betalingsversion (mere plads).
Læs mere her www.dropbox.com

4. Hello Sign og e-signatur - til det formelle
Frem for at printe en masse papir, når der skal underskrives kontrakter og lignende, er programmer som det danske e-signatur og amerikanske Hello Sign en smart måde at undgå papirspild på. I e-signatur kan man blandt andet underskrive med NemID- og i pdf, og i Hello Sign kan du også skrive under i Gmail. Det eneste, du skal bruge papir til, er, når du scanner din underskrift ind på computeren. Begge programmer fås som demoer.
Se mere på www.esignatur.dk og www.hellosign.com

5. Piiki Receipt - til udgifter
Man har det med at have tonsvis af kvitteringer liggende i pungen eller på skrivebordet, når man er selvstændig. Det undgår du med Piiki til din smartphone. Her kan du scanne kvitteringerne ind og gemme dem i en folder eller for eksempel Evernote og Dropbox, så du har dem lige ved hånden, når du skal lave regnskab. Piiki koster 29 kroner som app, så har du allerede Dinero Pro, kan du også scanne kvitteringer der.
Søg på Piiki i app-store eller klik her

6. MailChimp - til nyhedsbreve
Programmet, du helt klart har brug for, hvis du sender nyhedsbreve. Hurtigt, nemt og pænt kan du sætte nyhedsbrevene op i smarte skabeloner i et responsivt design (så det også kan læses på telefon og tablet), ligesom du kan designe tilmeldingsformularer og holde styr på modtagerne samt måle effektiviteten af nyhedsbrevene. Og så er det gratis, hvis du har under 2000 modtagere og sender under 12.000 mails om måneden.
Se mere på www.mailchimp.com

Om Christiane Vejlø:

Vejlø

- Født 1973

- Digital trendanalytiker, rådgiver, entreprenør og direktør hos Elektronista Media. Læs meget mere om digitale trends på Elektronista 

- Radiovært på Elektronista på Radio 24Syv. Lyt til programmet her

- Læs om de vigtigste 12 digitale trends lige nu (ifølge Christiane Vejlø), og download den gratis e-bog ”Klog på fremtiden – en 2020 forecast om digitale trends”

Personlig rådgivning

Opdateret: 29.07.2021