Dagpenge

Meld dig ledig

Hvis du bliver ledig, er der en række ting, du skal huske i den første tid, så du kan modtage dagpenge.

Allerførst kan du tjekke, hvad der skal til for at få ret til dagpenge. Der gælder særlige regler for selvstændige, som du kan læse mere om her på hjemmesiden. Her guider vi dig igennem ti trin, der kan hjælpe dig videre i processen, når du lige er blevet ledig.

lynguide

Dag 1: Jobnet.dk

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk den første dag, du er ledig. Det kan du enten gøre elektronisk eller ved at møde op på jobcenteret.

Meld dig ledig på jobnet.dk
Find dit nærmeste jobcenter

Ledighedserklæring

Du skal også fra starten udfylde den blanket, der hedder "Ledighedserklæring". Blanketten er både for dig, der er lønmodtager, selvstændig eller dimittend. Udfyld blanketten her:

Udfyld ledighedserklæring

Læs guiden "Dagpenge - en guide til dig, der modtager dagpenge"

Du skal også læse pjecen "Dagpenge - en guide til dig, der modtager dagpenge", inden du kommer til det første møde hos A-kassen LH. Her får du nemlig overblik over, hvilke regler der gælder for at kunne få dagpenge.

Læs guiden her

Virksoms Indtægtssikring

Har du en Indtægtssikring hos Virksom, skal du søge om udbetaling af sikringen, når du har meldt dig ledig. Det gør du her:

Søg om udbetaling af Indtægtssikringen

Opret CV

Mens du modtager dagpenge, skal du have et aktivt CV på jobnet.dk, så arbejdsgivere kan finde dig der. A-kassen skal godkende CV'et, inden for to uger efter du har meldt dig ledig.

Opret CV på jobnet.dk

Udbetaling

Du skal hver måned udfylde et dagpengekort for at få udbetalt dagpenge. Du kan se fristerne for at indsende dagpengekortet i udbetalingskalenderen.

Se satser og udbetalingskalender

Udfyld dagpengekort 

Udfyld EØS-dagpengekort

 

Hold styr på jobsøgningen via Joblog

Du skal huske løbende – og mindst en gang om ugen – at notere din jobsøgning i din Joblog, ellers kan det få betydning for dine dagpenge. På den måde kan du også selv holde styr på, hvilke jobs du har søgt eller planlægger at søge. Du skal udfylde jobloggen fra din første ledighedsdag.

Udfyld din Joblog på jobnet.dk

Spørg os om din Joblog

Første møde

Vi indkalder dig til møde i A-kassen LH inden for to uger, hvor vi fortæller om hvilke muligheder, rettigheder og pligter, du har, når du modtager dagpenge. Det er også på dette møde, at vi skal godkende dit CV på jobnet.dk. Før du deltager i mødet, skal du gerne have læst guiden "Dagpenge" (se ovenfor), have oprettet dit cv på jobnet.dk og have udfyldt et "Spørgeskema til jobsøgningsstrategi". Det kan du læse mere om i mødeindkaldelsen fra os.

Book møder og aktiviteter

Møder i Jobcenteret

I løbet af de første seks måneder af din ledighed skal du til seks samtaler i jobcenteret. Vi kan deltage i den samtale, som ligger i den femte eller sjette måned. Efter seks måneders ledighed skal du deltage i en samtale i jobcentret hver tredje måned.

Opdateret: 03.07.2020