Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Supplerende dagpenge

Hvis du arbejder på deltid, har du mulighed for at få supplerende dagpenge for de timer, du er ledig.

Du har mulighed for at få supplerende dagpenge, hvis du ikke har et fuldtidsarbejde og herudover lever op til nogle specifikke krav. Læs mere om reglerne for supplerende dagpenge her på siden.

Fortæl mig mere

Ansøg om supplerende dagpenge

Du kan søge om at få supplerende dagpenge i 30 uger, hvis du arbejder 29,6 timer om ugen eller mindre. Du skal dog stadig opfylde de generelle betingelser, der er for at få dagpenge og stå til rådighed for arbejdsmarkedet på samme måde, som hvis du ikke arbejdede. Det betyder blandt andet, at du skal kunne starte på et fuldtidsjob med dags varsel, hvis du får det tilbudt. Du skal også søge jobs aktivt, være registreret i jobcenteret og komme til møder hos os eller dem. Vi kan sagtens finde tider, der kan tilpasses dit arbejde.

Ansøg om supplerende dagpenge

Læs mere om ret til dagpenge

Husk din frigørelsesattest

Når du får supplerende dagpenge, skal din arbejdsgiver skrive under på den blanket, der hedder en frigørelsesattest. På den måde kan du dokumentere, at du er klar til at tage et job med flere timer. Er du ansat uden opsigelsesvarsel, er der dog ikke krav om en frigørelsesattest. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har et opsigelsesvarsel (det kan være bestemt i enten lov, overenskomst eller din kontrakt), så kontakt os endelig. 

Du kan få supplerende dagpenge fra første dag med deltidsarbejde, hvis vi modtager frigørelsesattesten fra dig senest fem uger efter din første arbejdsdag/ansættelsesdag. Får vi den senere end det, kan du først få supplerende dagpenge fra den dag, vi modtager attesten.

Udfyld frigørelsesattest

Hvor længe kan jeg få supplerende dagpenge?

Du kan højest få supplerende dagpenge i 30 uger, og kun hvis du har min. 30 uger tilbage af din periode på 104 uger med ret til dagpenge. Har du eksempelvis kun ti uger tilbage af din dagpengeperiode, kan du få supplerende dagpenge i ti uger. Kun uger, hvor du får supplerende dagpenge, tæller med i de 30 uger, med mindre du arbejder i turnus, vagtplan eller er i arbejdsfordeling – så tæller alle uger med.

 Ny politisk aftale om supplerende dagpenge og overskydende timer

Den 17. december 2015 indgik partierne bag aftalen om et tryggere dagpengesystem (Regeringen (Venstre) Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti) en aftale om en ny model for supplerende dagpenge, der blandt andet indebærer en ny optjeningsmulighed og lempelser for udvalgte grupper. Vi forventer, at ændringerne træder i kræft den 1. juli 2017.

Læs mere om aftalen her

 

Kontakt A-kassen

Det er vigtigt, at du kontakter os, hvis du får et deltidsarbejde og ønsker at få supplerende dagpenge. Herudover anbefaler vi, at du læser mere om reglerne for supplerende dagpenge i A-kassens pjece.

Download pjecen "Supplerende dagpenge" (pdf)

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål

Opdateret: 25.09.2017

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback